Ревю на Tailwalk Salty Shape Dash Bay Twitcher 68UL

30 Окт 2019
Ревю на Tailwalk Salty Shape Dash Bay Twitcher  68UL Автор: Боян Ярков 

Tailwalk Fullrange S71ml- перфектната универсалка

09 Окт 2019
Tailwalk Fullrange S71ml- перфектната универсалка Автор: Ангел Костов

Риболов от реката до морето с пръчката Tailwalk SSD Micro Gamer S70UL

12 Юни 2019
Tailwalk Salty Shape Dash Micro Gamer S70UL Автор : Даниел Кирицоев

Fiiish Power Tail

18 Фев 2019
Fiiish Power Tail

Призрачни костури с Fiiish

Дата: 01 Дек 2016

 

 

 

 

Риболова тръгна с фалстарт, колата на колегата не запали, тръгнахме с моята. Взехме винетка, закуски, уж в 6 без 15 трябваше да сме тръгнали, a то вече беше близо 8 - още бяхме в София.

И се чудeхме къде да отидем, моята идея беше за щуки, въпреки, че знаех, че вече сигурно бяхме изпуснали активността.

Аделин искаше да ме води по платени чужденки(американки), но аз съм женен мъж и отказах :) Докато спорихме времето си минаваше, накрая решихме - за щуки! Стигнахме до гьола, на него имаше само патици и никаква следа от хора. В далечината се чуваше кучешки лай и виковете на колегите ловджии ''викачи''. Взех въдицата и тичайки се запътих към мястото, на което миналия път хванах 3 щуки. Започнах да изреждам различни примамки в очакване на удар, но такъв не последва. Направих една цяла обиколка, но нямах дори и подгонване, при колегата същата работа.

Трябваше да сменим мястото, запътихме се към едни къширани гьолчета с надежда за щуки, но Аделин пропусна отбивката, така е било писано:)

 

 

 

 

Продължихме към друго място, часът вече наближаваше 10. Вкусът на горчивото капОчино се усещаше все по силно. Пристигнахме на мястото, мъглата беше адски гъста, видимост имаше на 10 метра. Леко страховито и призрачно усещане пак бяхме единствените луди на водоема. Започнах да мятам, не се виждаше нито небе, нито вода, а само кръговете от плясъка на примамката във водата. Тишина, спокойствие, изобщо приказка - нищо общо с платените гьолове.

Предпочитам да съм на такова място без да хвана нищо от колкото да се бутам с 40 човека за 2 пъстръвки. Изгубих от поглед другаря спинингист в мъглата. Тръгнах в посоката, в която той вървеше и се ориентирах по стъпките в почвата, намерихме се! Каза, че бил хванал едно прозрачно костурче, което пуснал и имал още две три капризни кълванета. Мяташе на някакви "изрезки" от силикон(3-4см), както ги наричам аз.Хвана още едно бебе костуре пред мен. Амбицирах се и аз, спрях да мятам воблери и клатушки, трябваше да спася капото и сложих най-малкия силикон дето имам Fiiish Black Minnow 9см.

 

 

 

 

Докато си мятаме микроджигита му извади още две от същия размер и имаше празни кълванета. В този миг хардкористът в мен се пречупи. Казах му "Ей, Ади, дай на мен едно такова силиконче, но с по-тежка глава и аз да хвана.Аделин тъкмо ми подаваше силикон и в този момент нещо зверски ми удари на Fiiish докато си довършвах проводката.

 

 

 

 

Започна да натиска Dageki-то огъна се, работи и аванса и се почна борбата! Рибата удари на 20 тина метра, а дълбочината беше 7-8м. Това сигурно е огромен костур или бяла, предположи Аделин. Извади гриперчето тип ''хлебарка'', а рибата не спираше да се бори. След като я приближих успяхме да видим какъв вид е.

 

 

 

 

Красива и борбена щука, започнах фото сесията :)), докато снимах щуката Ади хвана още един костур. Зачудих се дали да не я "отвлека" тази щука и да я пусна на друго място, но нямах подходящ съд и рискувахме да умре - пуснахме я обратно.

https://www.youtube.com/watch?v=EajfPswx3ps

И на Аделин нещо му огъна Justace-а до дръжката! Само докато гледах как се сгъва "бялата сополанка" до дръжката ми умирах от кеф.Ловил съм с нея дребни костури и знам какво удоволствие е. Но този път нещо много по-едро беше на другия край на линията.

 

 

 

 

Хвана добър костур на бял силикон. След малко още един голям гърбав стрижок.

Хвана трети 300-400 грамов бандит, аз залагах на голям 12 см Fiiish Black Minnow с надеждата за още някоя щука. Преместих се на 10 метра встрани първи, втори и на третия каст нещо ми дръпна силикона, но не се закачи!Проследи го и го сръфа още два пъти. Аделин предположи, че е костур и ме посъветва да махна допълнителната тройка.

 

 

 

 

Тройката за щуката обаче ми сработи идеално. Естествено не го послушах, продължавах да мятам с тройката и пак празно кълване първо, второ и на третото го гепих.Як гърбав бабанец, след него още празни удари, смених примамката пак 12см пак цвят KAKI само, че без тройка и празните удари свършиха - още един.

 

 

 

 

 

Бяха се завъртели мен удар след удар по едно време спряха смених цвета веднага даде резултат, но вече размерите на бодливците бяха по малки.

 

 

 

 

 

 

Аделин сложи любимия си бял fiiish без Опашка, на който му се смеех преди. Сега вече не, защото на един риболов той лови с него без опашка, а аз с fiiish с опашка резултата беше плачевен за мен 15 на 3 костурета за него:) Доста добре реагира на туич явно! Метна го на 20-30 метра, изчака го да потъне, туич-туич и бялата перла(въдица му) се сгъна буквално до ръката и почна да развива аванссссс. Едно беше ясно, рибата бе много сериозна. Братле, това е щука! - казах му аз. Lucky Craft Justace-а oбираше мощните тласъци на рибата, а в края на борбата рибата се оказа огромен дядо Стрижок, кантара показа 900гр.

 

 

 

 

 

За пореден път доказа, че fiiish-a работи и без опашка, получи се уникален риболов, който ще ми държи топло през зимните дни:)

 

 

Автор: Михаил Петров

Всички права над снимки и текст са обект на авторски права!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе