Fiiish Power Tail

18 Фев 2019
Fiiish Power Tail

Ревю на "универсалната" въдица Atec Crazee Wind 832M

27 Ное 2018
Atec Crazee Wind – специална пръкча с универсално приложение автор: Ваньо Контев  

Fiiish Crazy Sand Eel – Пасивна, но ефективна примамка!

25 Окт 2018
"Реших да споделя няколко думи за „змията“ тъй като в последно време тя се превърна в любимата ми примамка." Автор: Стефан Георгиев  

Tailwalk Ajist TZ 69

16 Авг 2018
Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА! Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА!

Ревю на "универсалната" въдица Atec Crazee Wind 832M

Дата: 27 Ное 2018

 

 

Преди известно време, разглеждайки  такъми  в магазина на fishingzone , в ръцете ми попадна една сравнително евтина  пръчка Atec, която на първо тръскане ми се стори доста обещаваща. Atec e търговска марка  на Tailwalk  за европейския пазар, който предлага едно отлично съотношение цена/качество, като за продукти на японски бренд.  Моделът, който държах в ръцете си и възбуди любопитството ми  е  Crazee  Wind S832M. Вносителят забеляза интереса ми и предложи да направя няколко риболова с въдицата, след което да споделя впечатления и да я представя на малкото ни спининг общество, за което сполучливите бюджетни решения са винаги добре дошли. Притежавам и ползвам активно Salty Shape Dash Seabass Game 83M Wind, която е със сходна насоченост и параметри, но по-висок клас, благодарение на което щях да имам отлична база за сравнение.

Seabass Wind пръчките са първоначално разработени за риболов на лаврак, но се оказват с едно наистина универсално приложение при смесен сладководен спининг, тъй като се справят еднакво добре при риболов със силикони и твърди примамки, а мощността им е адекватна за нашите условия -  доставят удоволствие с  малки примамки и  риби, а в същото време  се справят отлично  с трофеи.

 

Пособието се предлага в 2 варианта - 2.51 m до 21 g и 2.56 m до 28 g. Не обичам презапасяването с мощ и без да се замислям, избрах по-лекия вариант.

 

Atec Crazee Wind пристига в твърда транспортна опаковка, която може да бъде използвана и в бъдеще при пренос, като в комплекта, разбира се, има и мек калъф в син цвят, характерен за продуктовата гама на марката.

 

 

 

Обявеното тегло на пръчката е 126 g и след като лично я претеглих, се оказа наистина толкова. Много интересено съвпадение, но точно толкова се оказа и другата ми сходна пръчка от по-висок клас  Salty Shape Dash Seabass Game 83M Wind.

 

 

Тестът по примамки е обозначен като "до 21 g" и ще бъде коментиран нататък в статията. Предназначена е за влакна в размер до PE 1.2 , които в днешно време предлагат здравина напълно достатъчна за 99% от сладководните спининг приложения.

Както е обозначено на етичетчето, пръчката е оборудвана с качествени Fuji водачи и макародържач.

 

 

Водачите са 8 на брой, с нормална големина, а дръжката е изнесена напред и e израбнотена от ЕВА материал. Макародържачът е с метална задна част и красив метален винт с карбон и накадка за удобно и сигурно  завиване – завидно качество за пръчка от този ценови клас.

 

 

Цялостната дължина на дръжката е нормална спрямо дължината на въдицата и последната се балансира идеално със съвременни макари размер 2500 и 3000, в диапазона  230-270г.

Строят на пръчката е fast, усеща се стегната, но в никакъв случай колеста. При натоварване бланката сработва прогресивно и се усеща мощ и сигурност.

 

 

Тестът на пръчката е реален, като спокойно  може да бъде превишаван с 10-ина грама, ако се внимава, разбира се. Зоната на комфорта е от около 5  до 20-ина гр, а с някои компромиси и/или  повишено внимание,  може да се разботи с примамки от 3 до 30 гр.

 

 

Atec Crazee  Wind се справя отлично с туич на воблери, както и с други конвекционални примамки.

 

 

 

Едно от важните достойнства на пръчката е отличната  чувсвтителност  при джиг риболов.

 

 

Дъното се усеща добре с примамки от тестовия диапазон, като се долавят  почукванията и на по-малките костурчета.

 

 

В същото време, мощната бланка прикючва доста бързо яростната съпротива на „батките“ и  спокойно вдига от водата без кеп килограмов костур.

 

 

Като привърженик на по-леките такъми, за  мен  Atec Crazee Wind е една отлична „лайт“ щурарка, която се справя без особено усилие с масовите български щуки до 2кг.

 

 

По-тежкият вариант до 28 гр би покрил изискванията и на любителите на малко по-хард риболова, като с него могат да бъдат използвани примамки по над 30гр.

За времето, през което тествах Atec Crazee  Wind, имах късмета да я изправя и срещу малко по-прилична щука. Пръчката се справи отлично на всички етапи – предаде  капризното кълване  в паузата, засече безкомпромисно коравата паст на рибата, при което успяха да се забият добре 2 морски тройки, а изваждането с добре реагиращата на натоварване бланка за мен беше детска игра. 

 

 

 

 

Заключение:

 

- Atec Crazee Wind  83M е една отлична универсална пръчка, която аз опрдеделям като ML към М;

- Тестовия диапазон може да се определи като  4-21гр;

- Строят е Fast,  като  с риба сработва цялата бланка ;

- Притежава нужната бързина за туич  на воблери и нужната чувствителност за работа със силикони ;

- За противниците на типичните щукарски „колци“,  Atec Crazee Wind  83M е  отлична „лайт“ щукарка, която с малко повече емоции ще се справи и с трофеи  ;

- За тези, които искат повече сигурност и по-тежки примамки, има вариант  Atec Crazee Wind S852MH, който е малко „по-корав“ и малко по-дълъг ;

- Цената на пръчката е атрактивна, предвид японския бранд и използваната фурнитура Fuji.

 

Автор: Ваньо Контев

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе