Savage Gear XLNT3 – универсален спининг за всеки

21 Апр 2020
Savage Hear XLNT3 - универсален спининг за всеки!   

Риболов от повърхността до дъното с Savage Gear 3D PVC Mayfly

20 Апр 2020
Риболов от повърхността до дъното с Savage Gear 3D PVC Mayfly Автор: Миленко Стойчев

Представяне и тестове на лайт спининг въдица Savage Gear MPP2 198cm 3-10g

17 Апр 2020
Една невероятна спининг въдица на цена под 100лв Aвтор: Миленко Стойчев

Риболов с въртяща блесна - Yarie Blender

08 Апр 2020
Yarie Blender - японска блесна за български риби        Автор: Ваньо Контев

Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH

Дата: 27 Юни 2018

От около две години и половина ловя с лаврашка въдица Тailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH  в сладководни водоеми.

Това е любимата ми въдица използвам я за почти всякакъв риболов, този модел не е толкова известен като DAGEKI, но по нищо не му отстъпва. Лично за аз с тази правя повече излети от колкото с дагекито и ми допада повече за стила ми на риболов. Разбира се това за всеки е индивидуално.

Изпробвал съм я във почти всякакви всякакви условия ( реки с бързо бавно течение, язовири ) Работи отлично с примамки от 3-4 до 15 грама.  С нея съм хващал почти всички сладководни хищници. 

Пръчката постига завидни дистанции дори и с малки примамки, има достатъчно POWER  да се пребори с трофейна риба и не на последно място е свръх чувствителна!

Eто с как въдицата се справя с различните видове примамки и с кои грамажи най-комфортно се работи с нея!

 

 

 

 

 

 

Защо я предпочитам за пъстърви?

Въпреки, че имам специализирани пъстървови пръчки използвал Salty Shape, ЗАЩО? не пречи ли дължината ме попитат доста колеги!

С нея ловя в по-големи реки и търся по-едри риби, като цяло пъстървовия риболов за мен е преследване на трофей, а не толкова удоволствието от голяма бройка риби!

С нея съм хващал трофейни балканки, които преди това съм изтървал именно заради ''слаба'' въдица и невъзможността да контролирам рибата да не влезе в закачки и т.н.

Воблерите с които мятам за пъстърва с нея са с дължина от 5 до 9 см.

200 грамова пъстърва с тази пръчка ми доставя голямо удоволствие, а в същото хванах и рибата на живота си с нея 9 килограмова американка в силно течение!

Това ми дава увереност и сигурност, че няма пъстървова риба, която да ме изненада докато съм с тази въдица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Защо я предпочитам за костур :)

Морската въдица се оказа перфектна и за костур, усеща най-малкия размер Fiiish с който ловя най-често. Постига необходимата дистанция и когато мине пасажа с големите раирани бандити. Има силата да се справи.

Ръката има директен допир с бланката и усещам как малките бодливците се опитват да ми скъсат опашката на силикона!

Справя се отлично с воденето на трите размера Fiiish Black Minnow, които ползвам № 1,2,3  (7, 9, 12 см) със всички размери глави!

 

 

 

 

 

 

Става ли за щука?

Всички знаем, че няма универсална въдица е тази е почти такава, ако беше перфектна за щука щях да я нарека с ръка на сърце УНИВЕРСАЛНИЯ МЕЧ!

Извадил съм доста щуки с нея, но си мисля, че малко не и достига за да твърдя, че това е щукарска пръчка имам няколко изтървани риби, може да не е от въдицата и да си въобразявам.

Но е факт, че пръчката не е с fast строй, какъвто е необходим за твърдата паст на щуките! За риби под три килограма се справя добре пробива им устите безпроблемно. Тази пръчка прави борбата с тях незабравима и носи доста тръпка и адреналин. Дали става за щука бих казал да, ловя с нея щуки редовно, но когато отивам на място където знам, че има големи щуки взимам Dakegi-to, а не нея!

 

 

 

 

 

 

 

Големоуст Костур (БАС)

За бас смея да твърдя, че това перфектаната въдица :) Все пак е правена за морския му братовчед sea bass-a (лаврака)

Изстрелва силиконовия червей на голяма дистанция, бланкаата е направена така, че да води безупречно walker-и и попъри.

Намалява откачанията при скоците на баса, което при по-твърда пръчка ми се случва често!

Самата бланка ''мори'' рибата и не и разкъсва устата, съответно намалява шанса да се откачи рибата. Доставя истинско удоволствие при борбата с баса, в началото ловях бас, само с DAGEKI, но после осъзнах, че Salty Shape е много по-подходящ и носи повече тръпка!

 

 

 

 

 

Сом? Да бе да :)

Лично аз сом с нея не съм хващал сом с нея, но колегата Георги е имал шанса да изпита това удоволствие няколко пъти, ето и неговия коментар

Georgi Georgiev:
Tailwalk salty shapе seabass game в действие. Изключителни благодарности на инженерите в tailwalk.

 

Като заключение мога да кажа, че въдицата освен за лаврак на морето, може да се използва и в почти всякакви сладководни условия.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе