Fiiish Power Tail

18 Фев 2019
Fiiish Power Tail

Ревю на "универсалната" въдица Atec Crazee Wind 832M

27 Ное 2018
Atec Crazee Wind – специална пръкча с универсално приложение автор: Ваньо Контев  

Fiiish Crazy Sand Eel – Пасивна, но ефективна примамка!

25 Окт 2018
"Реших да споделя няколко думи за „змията“ тъй като в последно време тя се превърна в любимата ми примамка." Автор: Стефан Георгиев  

Tailwalk Ajist TZ 69

16 Авг 2018
Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА! Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА!

Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH

Дата: 27 Юни 2018

От около две години и половина ловя с лаврашка въдица Тailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH  в сладководни водоеми.

Това е любимата ми въдица използвам я за почти всякакъв риболов, този модел не е толкова известен като DAGEKI, но по нищо не му отстъпва. Лично за аз с тази правя повече излети от колкото с дагекито и ми допада повече за стила ми на риболов. Разбира се това за всеки е индивидуално.

Изпробвал съм я във почти всякакви всякакви условия ( реки с бързо бавно течение, язовири ) Работи отлично с примамки от 3-4 до 15 грама.  С нея съм хващал почти всички сладководни хищници. 

Пръчката постига завидни дистанции дори и с малки примамки, има достатъчно POWER  да се пребори с трофейна риба и не на последно място е свръх чувствителна!

Eто с как въдицата се справя с различните видове примамки и с кои грамажи най-комфортно се работи с нея!

 

 

 

 

 

 

Защо я предпочитам за пъстърви?

Въпреки, че имам специализирани пъстървови пръчки използвал Salty Shape, ЗАЩО? не пречи ли дължината ме попитат доста колеги!

С нея ловя в по-големи реки и търся по-едри риби, като цяло пъстървовия риболов за мен е преследване на трофей, а не толкова удоволствието от голяма бройка риби!

С нея съм хващал трофейни балканки, които преди това съм изтървал именно заради ''слаба'' въдица и невъзможността да контролирам рибата да не влезе в закачки и т.н.

Воблерите с които мятам за пъстърва с нея са с дължина от 5 до 9 см.

200 грамова пъстърва с тази пръчка ми доставя голямо удоволствие, а в същото хванах и рибата на живота си с нея 9 килограмова американка в силно течение!

Това ми дава увереност и сигурност, че няма пъстървова риба, която да ме изненада докато съм с тази въдица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Защо я предпочитам за костур :)

Морската въдица се оказа перфектна и за костур, усеща най-малкия размер Fiiish с който ловя най-често. Постига необходимата дистанция и когато мине пасажа с големите раирани бандити. Има силата да се справи.

Ръката има директен допир с бланката и усещам как малките бодливците се опитват да ми скъсат опашката на силикона!

Справя се отлично с воденето на трите размера Fiiish Black Minnow, които ползвам № 1,2,3  (7, 9, 12 см) със всички размери глави!

 

 

 

 

 

 

Става ли за щука?

Всички знаем, че няма универсална въдица е тази е почти такава, ако беше перфектна за щука щях да я нарека с ръка на сърце УНИВЕРСАЛНИЯ МЕЧ!

Извадил съм доста щуки с нея, но си мисля, че малко не и достига за да твърдя, че това е щукарска пръчка имам няколко изтървани риби, може да не е от въдицата и да си въобразявам.

Но е факт, че пръчката не е с fast строй, какъвто е необходим за твърдата паст на щуките! За риби под три килограма се справя добре пробива им устите безпроблемно. Тази пръчка прави борбата с тях незабравима и носи доста тръпка и адреналин. Дали става за щука бих казал да, ловя с нея щуки редовно, но когато отивам на място където знам, че има големи щуки взимам Dakegi-to, а не нея!

 

 

 

 

 

 

 

Големоуст Костур (БАС)

За бас смея да твърдя, че това перфектаната въдица :) Все пак е правена за морския му братовчед sea bass-a (лаврака)

Изстрелва силиконовия червей на голяма дистанция, бланкаата е направена така, че да води безупречно walker-и и попъри.

Намалява откачанията при скоците на баса, което при по-твърда пръчка ми се случва често!

Самата бланка ''мори'' рибата и не и разкъсва устата, съответно намалява шанса да се откачи рибата. Доставя истинско удоволствие при борбата с баса, в началото ловях бас, само с DAGEKI, но после осъзнах, че Salty Shape е много по-подходящ и носи повече тръпка!

 

 

 

 

 

Сом? Да бе да :)

Лично аз сом с нея не съм хващал сом с нея, но колегата Георги е имал шанса да изпита това удоволствие няколко пъти, ето и неговия коментар

Georgi Georgiev:
Tailwalk salty shapе seabass game в действие. Изключителни благодарности на инженерите в tailwalk.

 

Като заключение мога да кажа, че въдицата освен за лаврак на морето, може да се използва и в почти всякакви сладководни условия.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе