Ревю на "универсалната" въдица Atec Crazee Wind 832M

27 Ное 2018
Atec Crazee Wind – специална пръкча с универсално приложение автор: Ваньо Контев  

Fiiish Crazy Sand Eel – Пасивна, но ефективна примамка!

25 Окт 2018
"Реших да споделя няколко думи за „змията“ тъй като в последно време тя се превърна в любимата ми примамка." Автор: Стефан Георгиев  

Tailwalk Ajist TZ 69

16 Авг 2018
Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА! Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА!

Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH

27 Юни 2018
Подходяща ли е морската въдица  в  сладководени условия Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH     ...

DAGEKI В търсене на универсалната въдица!

Дата: 09 Ное 2016

В търсене на универсалната въдица!

 

 

 

Знам, че такова животно като универсална въдица няма, но търсех нещо, което да покрива моя стил на риболов и примамки от 5 до 25гр.

 

 

 

 

Основна цел беше риболов на щука, едри пъстърви, костури и распери.

Ловил съм с доста въдици от различни брандове, както от нисък, така и до най-високите класове.

И винаги имах усещане, че нещо липсва.

С Tailwalk Dageki S802M успях да попълня липсата :) засега ..

С акция 3.5-24 g

 

 

 

Като я тръснах първоначално на ''сухо'' създаде усещане за много стегната пръчка с бърз строй, честно казано леко дървена ми се стори.

Но на тестовете на вода с примамка пръчката просто оживя!

Отлично се държи с примамки(блесни, воблери, клатушки) от 5 до 24 г. стреля примамки в горната си акция без проблем.

Твърдият връх и fast-овата акция помагат за безпроблемното засичане и пробиване на пастта на щуките.

След което бланката сработва, поема натоварване с цялата си бължина и спомага да обере силните тласъци на рибата и да я умори.

 

 

 

 

При теста с воблери в силно течение с едри пъстърви и распери по дунав се представи отлично.

С това японско бижу произведено за руския пазар е истинско удоволствие да ловиш. Къса дръжка  което я прави перфектна за туич, усеща вибрациите на примамките, усеща дори леки силикони при джиг риболов.

За себе си аз открих универсалната въдица и това е Tailwalk Dageki S802M

 

 

 

 

Най-големия брат от семейството Дагеки –S802MH със своите 240см и акция 5-35грама е въдица, с която може да се преборят най-едрите хищници из родните ни водоеми и не само.

 

 

 

 

Притежава отлични кастинг възможности и замятане на примамки, бързината на бланката спомага за точнотост при нужда от прецизно подаване на примамката. Въдицата е сравнително лека и добре балансирана, не измаря ръката при целодневен риболовен излет.Сработва добре с малки и леки примки от 6-8 грама и чувствителността при воденето им е изключително отчетлива.Горния тест е занижен.

 

 

 

 

Дагеки се справя много добре със замятане и водене на примамки до 45-50грама.Късата дръжка позволява лесното водене на повърхонстни примамки,джъркове и изобщо всякакъв тип примамки изискващи туичване по време на проводките.Добър избор е и за джиг риболов.Удобство е и в случай когато човек е във водата до кръста,лови от проходилка или лодка. Започнах да ловя с Дагеки S802MH през зимата практикувайки джигов риболов.Тогава ми направи впечатление супер чувствителността, която притежава.Водейки силиконите усещах дори и най-малките камъчета по дъното на водоемите, успявах да реализирам и нормално за сезона лениви кълванета на риби. Пролетта разбрах що за мощ притежава въдицата.Ловейки по бреговете на река Тунджа имах среща с трофеен екземпляр.

 

 

 

 

Рибата ме взе точно под края на едно паднало дърво и веднага направи опит да влезе под него но с натягане на аванса не и дадох този шанс.До този момент не бях усещал толкова силно дърпане.Не вярвах че мога да контролирам риба с подобни размери в ограничен периметър,но благодарение на стегнатия строй на Дагеки го постигнах.Успях да докарам рибата и пред очите ми бе сом почти с размерите на въдицата,но за жалост се извъртя и успя да изправи жилата на куките. С течение на времето и след падане на забраната се отдадох на щукарски риболов.Кошмара за щуките бе Дагеки S802MH и #2.0 влакно YGK G-soul X8.Знаех че всяка една добре закачена щука ще бъде извадена и така си ставаше.Въдицата е достатъчно твърда и без проблем пробожда твърдите усти на щуките .

 

 

 

Същевременно достатъчно еластична и гъвкава по време на борбата което спомага за бързото измаряне на рибата.Много от рибите хващах на обрасли места с водни лилии,папур,треви и това допълнително натоварваше въдицата,но тя се справя отлично и в най-критичните ситуации.

 

 

 

Имено на такива места улавях най-добрите риби. При пореден спининг излет едно трудно достъпно място ми направи впечатление. Въпреки, че между мен и чистата вода имаше около 10 метра много обрасъл участък с водни лилии,аз заметнах и не след дълго в другия край на линията имах достоен съперник.С вземането успя да направи рън от няколко метра,но след това вече аз контролирах ситуацията.

 

 

 

 

С много силни тласъци щуката се опитваше да се откачи, но еластичността на въдицата поемаше всеки един от тях.На финалната права прекарах рибата между лилиите, като там с последни сили скочи и хубаво се омота в лилиите.В крайна сметка изкарах метровата щука заедно с още килограм растителност.След този трофей улових още риби с размери до 80 сантиметра. С Дагеки без проблем контролирам всяка закачена риба и изваждането им бе с лекота край потопени дървета,храсти и треви.

 

 

 

 

Автори:

Михаил Петров
Миленко Стойчев

Снимките и текстовете са предмет на авторски права!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе