Tailwalk Silverna Lago

01 Сеп 2020
Автор: Ваньо Контев 

Savage Gear XLNT3 – универсален спининг за всеки

21 Апр 2020
Savage Gear XLNT3 - универсален спининг за всеки!   

Риболов от повърхността до дъното с Savage Gear 3D PVC Mayfly

20 Апр 2020
Риболов от повърхността до дъното с Savage Gear 3D PVC Mayfly Автор: Миленко Стойчев

Представяне и тестове на лайт спининг въдица Savage Gear MPP2 198cm 3-10g

17 Апр 2020
Една невероятна спининг въдица на цена под 100лв Aвтор: Миленко Стойчев

DAGEKI В търсене на универсалната въдица!

Дата: 09 Ное 2016

В търсене на универсалната въдица!

 

 

 

Знам, че такова животно като универсална въдица няма, но търсех нещо, което да покрива моя стил на риболов и примамки от 5 до 25гр.

 

 

 

 

Основна цел беше риболов на щука, едри пъстърви, костури и распери.

Ловил съм с доста въдици от различни брандове, както от нисък, така и до най-високите класове.

И винаги имах усещане, че нещо липсва.

С Tailwalk Dageki S802M успях да попълня липсата :) засега ..

С акция 3.5-24 g

 

 

 

Като я тръснах първоначално на ''сухо'' създаде усещане за много стегната пръчка с бърз строй, честно казано леко дървена ми се стори.

Но на тестовете на вода с примамка пръчката просто оживя!

Отлично се държи с примамки(блесни, воблери, клатушки) от 5 до 24 г. стреля примамки в горната си акция без проблем.

Твърдият връх и fast-овата акция помагат за безпроблемното засичане и пробиване на пастта на щуките.

След което бланката сработва, поема натоварване с цялата си бължина и спомага да обере силните тласъци на рибата и да я умори.

 

 

 

 

При теста с воблери в силно течение с едри пъстърви и распери по дунав се представи отлично.

С това японско бижу произведено за руския пазар е истинско удоволствие да ловиш. Къса дръжка  което я прави перфектна за туич, усеща вибрациите на примамките, усеща дори леки силикони при джиг риболов.

За себе си аз открих универсалната въдица и това е Tailwalk Dageki S802M

 

 

 

 

Най-големия брат от семейството Дагеки –S802MH със своите 240см и акция 5-35грама е въдица, с която може да се преборят най-едрите хищници из родните ни водоеми и не само.

 

 

 

 

Притежава отлични кастинг възможности и замятане на примамки, бързината на бланката спомага за точнотост при нужда от прецизно подаване на примамката. Въдицата е сравнително лека и добре балансирана, не измаря ръката при целодневен риболовен излет.Сработва добре с малки и леки примки от 6-8 грама и чувствителността при воденето им е изключително отчетлива.Горния тест е занижен.

 

 

 

 

Дагеки се справя много добре със замятане и водене на примамки до 45-50грама.Късата дръжка позволява лесното водене на повърхонстни примамки,джъркове и изобщо всякакъв тип примамки изискващи туичване по време на проводките.Добър избор е и за джиг риболов.Удобство е и в случай когато човек е във водата до кръста,лови от проходилка или лодка. Започнах да ловя с Дагеки S802MH през зимата практикувайки джигов риболов.Тогава ми направи впечатление супер чувствителността, която притежава.Водейки силиконите усещах дори и най-малките камъчета по дъното на водоемите, успявах да реализирам и нормално за сезона лениви кълванета на риби. Пролетта разбрах що за мощ притежава въдицата.Ловейки по бреговете на река Тунджа имах среща с трофеен екземпляр.

 

 

 

 

Рибата ме взе точно под края на едно паднало дърво и веднага направи опит да влезе под него но с натягане на аванса не и дадох този шанс.До този момент не бях усещал толкова силно дърпане.Не вярвах че мога да контролирам риба с подобни размери в ограничен периметър,но благодарение на стегнатия строй на Дагеки го постигнах.Успях да докарам рибата и пред очите ми бе сом почти с размерите на въдицата,но за жалост се извъртя и успя да изправи жилата на куките. С течение на времето и след падане на забраната се отдадох на щукарски риболов.Кошмара за щуките бе Дагеки S802MH и #2.0 влакно YGK G-soul X8.Знаех че всяка една добре закачена щука ще бъде извадена и така си ставаше.Въдицата е достатъчно твърда и без проблем пробожда твърдите усти на щуките .

 

 

 

Същевременно достатъчно еластична и гъвкава по време на борбата което спомага за бързото измаряне на рибата.Много от рибите хващах на обрасли места с водни лилии,папур,треви и това допълнително натоварваше въдицата,но тя се справя отлично и в най-критичните ситуации.

 

 

 

Имено на такива места улавях най-добрите риби. При пореден спининг излет едно трудно достъпно място ми направи впечатление. Въпреки, че между мен и чистата вода имаше около 10 метра много обрасъл участък с водни лилии,аз заметнах и не след дълго в другия край на линията имах достоен съперник.С вземането успя да направи рън от няколко метра,но след това вече аз контролирах ситуацията.

 

 

 

 

С много силни тласъци щуката се опитваше да се откачи, но еластичността на въдицата поемаше всеки един от тях.На финалната права прекарах рибата между лилиите, като там с последни сили скочи и хубаво се омота в лилиите.В крайна сметка изкарах метровата щука заедно с още килограм растителност.След този трофей улових още риби с размери до 80 сантиметра. С Дагеки без проблем контролирам всяка закачена риба и изваждането им бе с лекота край потопени дървета,храсти и треви.

 

 

 

 

Автори:

Михаил Петров
Миленко Стойчев

Снимките и текстовете са предмет на авторски права!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе