Fiiish Crazy Sand Eel – Пасивна, но ефективна примамка!

25 Окт 2018
"Реших да споделя няколко думи за „змията“ тъй като в последно време тя се превърна в любимата ми примамка." Автор: Стефан Георгиев  

Tailwalk Ajist TZ 69

16 Авг 2018
Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА! Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА!

Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH

27 Юни 2018
Подходяща ли е морската въдица  в  сладководени условия Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH     ...

Tailwalk Salty Shape Dash Micro Gamer – универсална лайт пръчка, с микро джиг насоченост

26 Юни 2018
Tailwalk Salty Shape Dash Micro Gamer – универсална лайт пръчка, с микро джиг насоченост.     Автор: Ваньо Контев

Fiiish Crazy Sand Eel – Пасивна, но ефективна примамка!

Дата: 25 Окт 2018

През последната година силиконът Black Minnow се доказа, като една от най-успешните примамки за средиземноморски хищници при вертикален риболов от лодка. На фона на успехите на въртиопашкото, един друг силен морски боец Crazy Sand Eel остава леко на заден план, а това определено е незаслужено. Реших да споделя няколко думи за „змията“ тъй като в последно време тя се превърна в любимата ми примамка. Трябва да призная ,че когато я видях на щанда в магазина определено не ми вдъхна доверие и бях доста озадачен, каква морска риба би атакувала това творение на френската инженернориболвна мисъл, а и нека си признаем Crazy Sand Eel в големите размери изглежда доста бутафорно, особено в розово . За моя радостна изненада обаче, примамката се оказа изключително ефективна, като още в първите ми опити бях награден с доста силни дози адреналин.

 

 

 

 

С времето имах възможност да експериментирам с различни грамажи и проводки, като определено бих квалифицирал примамката като тотален freestyle. За вертикален риболов препоръчвам размер 3 с глави 90гр, като цветовете работят всички, но аз имам най-голям афинитет към розовото UV. Истината е , че макар и на вид пасивна змията се оказа изключително атрактивна за синегридите, груперите и маятикото, както и за повечето морски хищници. Имам няколко взимания на туни, както и доста луцоси и тунакита.

 

 

Изненадващо голям брой от ударите, може би над 60% са на пропадане, което човек не би очаквал от пасивна примамка, определено има нещо в начина, по който примамката пропада, което не оставя хищниците безразлични. За разлика от Black Minnow, Crazy Sand Eel изисква „анимация“ при проводката, класическата слоу джиг проводка определено работи чудесно, но всякакви експерименти са позволени.

 

 

 

В последния си излет експериментирах и водих примамката в класически спийд джиг стил и бях награден с доста и то елитни риби, които я взимаха в средния слой, често пъти на над 30м. от дъното. Когато рибите нямат интерес към Black Minnow и искат по-бързи и атрактивни примамки точно Змията е решението.

 

 

 

 

Както и другите силикони на Fiiish Crazy Sand Eel е доста нежна примамка и при съприкосновение със зъбатите твари пораженията са неминуеми. Лепилото е задължителен аксесоар, който спестява доста време и нерви. Остава само да се научим как да не си лепим пръстите с него и всичко ще е точно.

 

 Друг недостатък не примамката е, че куката на главата е недостатъчна, за да покрие толкова голяма дължина на тялото и често пъти ударите са „празни“. Решението за този проблем е монтаж на допълнителна асист кука близо до опашката, с която успеваемостта се увеличава изключително. Във видеото по-долу, може да видите как става монтажа.

 

Автор: Стефан Георгиев

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе