Savage Gear XLNT3 – универсален спининг за всеки

21 Апр 2020
Savage Hear XLNT3 - универсален спининг за всеки!   

Риболов от повърхността до дъното с Savage Gear 3D PVC Mayfly

20 Апр 2020
Риболов от повърхността до дъното с Savage Gear 3D PVC Mayfly Автор: Миленко Стойчев

Представяне и тестове на лайт спининг въдица Savage Gear MPP2 198cm 3-10g

17 Апр 2020
Една невероятна спининг въдица на цена под 100лв Aвтор: Миленко Стойчев

Риболов с въртяща блесна - Yarie Blender

08 Апр 2020
Yarie Blender - японска блесна за български риби        Автор: Ваньо Контев

Fiiish Crazy Sand Eel – Пасивна, но ефективна примамка!

Дата: 25 Окт 2018

През последната година силиконът Black Minnow се доказа, като една от най-успешните примамки за средиземноморски хищници при вертикален риболов от лодка. На фона на успехите на въртиопашкото, един друг силен морски боец Crazy Sand Eel остава леко на заден план, а това определено е незаслужено. Реших да споделя няколко думи за „змията“ тъй като в последно време тя се превърна в любимата ми примамка. Трябва да призная ,че когато я видях на щанда в магазина определено не ми вдъхна доверие и бях доста озадачен, каква морска риба би атакувала това творение на френската инженернориболвна мисъл, а и нека си признаем Crazy Sand Eel в големите размери изглежда доста бутафорно, особено в розово . За моя радостна изненада обаче, примамката се оказа изключително ефективна, като още в първите ми опити бях награден с доста силни дози адреналин.

 

 

 

 

С времето имах възможност да експериментирам с различни грамажи и проводки, като определено бих квалифицирал примамката като тотален freestyle. За вертикален риболов препоръчвам размер 3 с глави 90гр, като цветовете работят всички, но аз имам най-голям афинитет към розовото UV. Истината е , че макар и на вид пасивна змията се оказа изключително атрактивна за синегридите, груперите и маятикото, както и за повечето морски хищници. Имам няколко взимания на туни, както и доста луцоси и тунакита.

 

 

Изненадващо голям брой от ударите, може би над 60% са на пропадане, което човек не би очаквал от пасивна примамка, определено има нещо в начина, по който примамката пропада, което не оставя хищниците безразлични. За разлика от Black Minnow, Crazy Sand Eel изисква „анимация“ при проводката, класическата слоу джиг проводка определено работи чудесно, но всякакви експерименти са позволени.

 

 

 

В последния си излет експериментирах и водих примамката в класически спийд джиг стил и бях награден с доста и то елитни риби, които я взимаха в средния слой, често пъти на над 30м. от дъното. Когато рибите нямат интерес към Black Minnow и искат по-бързи и атрактивни примамки точно Змията е решението.

 

 

 

 

Както и другите силикони на Fiiish Crazy Sand Eel е доста нежна примамка и при съприкосновение със зъбатите твари пораженията са неминуеми. Лепилото е задължителен аксесоар, който спестява доста време и нерви. Остава само да се научим как да не си лепим пръстите с него и всичко ще е точно.

 

 Друг недостатък не примамката е, че куката на главата е недостатъчна, за да покрие толкова голяма дължина на тялото и често пъти ударите са „празни“. Решението за този проблем е монтаж на допълнителна асист кука близо до опашката, с която успеваемостта се увеличава изключително. Във видеото по-долу, може да видите как става монтажа.

 

Автор: Стефан Георгиев

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе