Ревю на "универсалната" въдица Atec Crazee Wind 832M

27 Ное 2018
Atec Crazee Wind – специална пръкча с универсално приложение автор: Ваньо Контев  

Fiiish Crazy Sand Eel – Пасивна, но ефективна примамка!

25 Окт 2018
"Реших да споделя няколко думи за „змията“ тъй като в последно време тя се превърна в любимата ми примамка." Автор: Стефан Георгиев  

Tailwalk Ajist TZ 69

16 Авг 2018
Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА! Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА!

Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH

27 Юни 2018
Подходяща ли е морската въдица  в  сладководени условия Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH     ...

Риболов на трофейни лефери и лавраци от каяк в Йонийско море

Дата: 01 Сеп 2018

 

Ще споделя с Вас един адски емоционален риболов с много и големи риби, провел се на място с много различни условия, които изискваха и различен подход.

Главните участници в риболова:

 

Моя милост Танер Али;

Стефан Георгиев;

Георги Димов.

 

Главният виновник за успеха бе каякът в следните варианти:

 

Mirage Outback

Mirage Revolution

Compass

 

 

Дестинацията бе дълго обмисляна и внимателно подбрана. В продължение на цяла седмица обсъждахме вариантите тук, там или на майната си :)

 

 

Подготовката разбира се се развихри в последния момент, никой от тримата не се слави с излишно свободно време. Разбира се някои неща бяха и позабравени в София, нормално.

По тъмно успях да се класирам при другарите, а те вече натоварили каяците на колесар, прехвърлихме моя жълтур и прилежащия багаж и „мръсна“ газ със 110 км/ч :) (колесар с три каяка). Ще попитате накъде .... Към Йонийско разбира се :) 

Пътят премина в смях и закачки, както и много закани към рибите и без сън разбира се, обзелата ни емоция и адреналин не позволиха дрямка. То не бяха помисли как ще изхарчим на милионерчето парите, то не бяха обещания как ще се отслабне, то едни закани за йога практики, веселба страшна ;)

С пристигането на място намерихме добра локация за бивак, бяхме решили да палаткуваме и да не губим време в път и преходи сутрин и вечер. 

 

 

 

Разтоварихме и и пуснахме каяците на вода с изключителна бързина, наложи се доста да пообиколим и да се ориентираме в ситуацията. Бяхме на място без никаква информация, трябваше да се намерят места и риби.

 

 

 

След първия час открих леферите, стояха дълбоко и не реагираха на нищо освен ако не се води със свръх бърза скорост. Жоро и Стефан бяха напипали лавраци през това време и скубеха, размерите на рибките бяха неголеми, но атаките бяха доста и забавни. Всички бяхме заложили на риболов на повърхностни примамки, поради сравнително плиткия характер на локацията. В такава ситуация повърхностните примамки имат предимство пред воблерите и силиконите, анимацията им на повърхността и шумът, събуждат интерес в риби, дори от дистанция, които може и да не са близо до примамката, а с воблер или силикон трябва да осъществите сравнително близка среща :)

 

 

 

 

След споделяне на заключения и обсъждане заходихме дружно към леферите. Е няма такъв цирк – риби по 3-4-5 килограма изскачаха целите от водата в атаки, следваха по няколко примамката, докарвайки човек до лудост. Позабавлявахме се всички на абсолютния максимум.

 

 

 

 

Набързо открихме какво провокира рибите като техника на водене, след прилагането и последваха тежки моменти с много адренеалин. Започнахме да реализираме доста рибки, но за съжаление прегризванията бяха потресаващи. От старта с 8-9 Jack Fin Stylo 210 и стилоподобни рязко свалихме бройката на наличните до 2 или три, но и рибите си заслужаваха. Нямахме малки риби, всички бяха над 3 кила, като имахме и трофейни извадени и такива, които си заминаха. Откачанията също бяха много, особено при рязко вдигащата се активност след обяд.

 

 

 

 

 

 

Черешката на тортата бяха капиталните лавраци, които бяха страхотен бонус с трофейни размери. Пожелавам на всеки един от вас да направи такъв запомнящ се риболов с трофвйни лефери и винаги да сте в приятна и весела компания. Благодаря на „свестния“ и „киселяка“ за присъствието!

 

 

 

 

 

Примамки в действие:

Jack Fin Stylo 210

Lucky Craft Gunfish 115

Ima Skimmer

Влакна в употреба:

Unitika Shoregame PE 1.5

Въдица на разказвача:

Tailwalk SSD SEABASS GAME 90M 10-35гр.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе