Tailwalk Silverna Lago

01 Сеп 2020
Автор: Ваньо Контев 

Savage Gear XLNT3 – универсален спининг за всеки

21 Апр 2020
Savage Gear XLNT3 - универсален спининг за всеки!   

Риболов от повърхността до дъното с Savage Gear 3D PVC Mayfly

20 Апр 2020
Риболов от повърхността до дъното с Savage Gear 3D PVC Mayfly Автор: Миленко Стойчев

Представяне и тестове на лайт спининг въдица Savage Gear MPP2 198cm 3-10g

17 Апр 2020
Една невероятна спининг въдица на цена под 100лв Aвтор: Миленко Стойчев

Риболов на трофейни лефери и лавраци от каяк в Йонийско море

Дата: 01 Сеп 2018

 

Ще споделя с Вас един адски емоционален риболов с много и големи риби, провел се на място с много различни условия, които изискваха и различен подход.

Главните участници в риболова:

 

Моя милост Танер Али;

Стефан Георгиев;

Георги Димов.

 

Главният виновник за успеха бе каякът в следните варианти:

 

Mirage Outback

Mirage Revolution

Compass

 

 

Дестинацията бе дълго обмисляна и внимателно подбрана. В продължение на цяла седмица обсъждахме вариантите тук, там или на майната си :)

 

 

Подготовката разбира се се развихри в последния момент, никой от тримата не се слави с излишно свободно време. Разбира се някои неща бяха и позабравени в София, нормално.

По тъмно успях да се класирам при другарите, а те вече натоварили каяците на колесар, прехвърлихме моя жълтур и прилежащия багаж и „мръсна“ газ със 110 км/ч :) (колесар с три каяка). Ще попитате накъде .... Към Йонийско разбира се :) 

Пътят премина в смях и закачки, както и много закани към рибите и без сън разбира се, обзелата ни емоция и адреналин не позволиха дрямка. То не бяха помисли как ще изхарчим на милионерчето парите, то не бяха обещания как ще се отслабне, то едни закани за йога практики, веселба страшна ;)

С пристигането на място намерихме добра локация за бивак, бяхме решили да палаткуваме и да не губим време в път и преходи сутрин и вечер. 

 

 

 

Разтоварихме и и пуснахме каяците на вода с изключителна бързина, наложи се доста да пообиколим и да се ориентираме в ситуацията. Бяхме на място без никаква информация, трябваше да се намерят места и риби.

 

 

 

След първия час открих леферите, стояха дълбоко и не реагираха на нищо освен ако не се води със свръх бърза скорост. Жоро и Стефан бяха напипали лавраци през това време и скубеха, размерите на рибките бяха неголеми, но атаките бяха доста и забавни. Всички бяхме заложили на риболов на повърхностни примамки, поради сравнително плиткия характер на локацията. В такава ситуация повърхностните примамки имат предимство пред воблерите и силиконите, анимацията им на повърхността и шумът, събуждат интерес в риби, дори от дистанция, които може и да не са близо до примамката, а с воблер или силикон трябва да осъществите сравнително близка среща :)

 

 

 

 

След споделяне на заключения и обсъждане заходихме дружно към леферите. Е няма такъв цирк – риби по 3-4-5 килограма изскачаха целите от водата в атаки, следваха по няколко примамката, докарвайки човек до лудост. Позабавлявахме се всички на абсолютния максимум.

 

 

 

 

Набързо открихме какво провокира рибите като техника на водене, след прилагането и последваха тежки моменти с много адренеалин. Започнахме да реализираме доста рибки, но за съжаление прегризванията бяха потресаващи. От старта с 8-9 Jack Fin Stylo 210 и стилоподобни рязко свалихме бройката на наличните до 2 или три, но и рибите си заслужаваха. Нямахме малки риби, всички бяха над 3 кила, като имахме и трофейни извадени и такива, които си заминаха. Откачанията също бяха много, особено при рязко вдигащата се активност след обяд.

 

 

 

 

 

 

Черешката на тортата бяха капиталните лавраци, които бяха страхотен бонус с трофейни размери. Пожелавам на всеки един от вас да направи такъв запомнящ се риболов с трофвйни лефери и винаги да сте в приятна и весела компания. Благодаря на „свестния“ и „киселяка“ за присъствието!

 

 

 

 

 

Примамки в действие:

Jack Fin Stylo 210

Lucky Craft Gunfish 115

Ima Skimmer

Влакна в употреба:

Unitika Shoregame PE 1.5

Въдица на разказвача:

Tailwalk SSD SEABASS GAME 90M 10-35гр.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе