Филтри

Категории с падащо меню

Филтри

Категории

Риболов на полуостров Халкидики, Касандра - Неа Мудания


Дата: 2014-06-20

Неа Мудания

 Гърция, полуостров Халкидики, Касандра

 Разстояние от София - 380 км

 

 

Едно от най-популярните места за риболов и почивка на море по гръцкото крайбрежие е полуостров Халкидики. Най-западният му ръкав е Касандра, разположен на 70 километра от Солун и по тази причина е изключително популярна дестинация за почивака.

Първото подходящо място за риболов на път за ръкава е Неа Мудания (Nea Moudania). Изклчително приятно и тихо градче, при влизането в града следвайте табели Port и ще стигнете лесно до пристанището. Живописно местенце с приятна гледка и много малки кафета.

Кейовете на пристанището са много на брой, голяма част от тях обаче са окупирани от пристанали лодки и риболовът ще бъде затруднен в разгара на летния сезон. Дълбочината при лодкостаоянките на места достига 4-5 метра. В случай, че тръгнете в ляво ще можете да вървите по бетонна алея в продължение на около 500 метра, а в краката ви е морето. Мястото е плитко и подходящо за повърхностни примамки или плитко газещи воблери, дъното пясък и големи късове камъни.

 

В случай, че тръгнете в дясна посока от пристана ще се окажете на плаж, който също на голяма дистанция е сравнително плитък, успешни биха били пак плиткогазещи воблери или повърхностни примамки.

 

Възможен улов:

Лаврак, Лефер Паламуд, Баракуда, Зарган, Октопод, Калмари

 

Препоръчано оборудване:

 

Още риболовни дестинации може да намерите тук.

 

 


Върни До Горе