Ревю на "универсалната" въдица Atec Crazee Wind 832M

27 Ное 2018
Atec Crazee Wind – специална пръкча с универсално приложение автор: Ваньо Контев  

Fiiish Crazy Sand Eel – Пасивна, но ефективна примамка!

25 Окт 2018
"Реших да споделя няколко думи за „змията“ тъй като в последно време тя се превърна в любимата ми примамка." Автор: Стефан Георгиев  

Tailwalk Ajist TZ 69

16 Авг 2018
Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА! Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА!

Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH

27 Юни 2018
Подходяща ли е морската въдица  в  сладководени условия Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH     ...

Никарагуанеца и щуките!

Дата: 01 Ное 2016

Никарагуанеца, щуките и костенурката :)

 

Чудите каква е връзката между трите, сега ще ви разкажа за успешния ми излет. :) По тъмно се измъкнах от нас - кафе, шоколад, 2 банана и газ. Стигнах до водоема, а от водата се издигаше пара, чуваха се звуци на горски птици, а аз мятах с надеждата за някой трофей - това харесвам най-много на есента.

След час и нещо мятане без удар реших да нагазя навътре в папура и да тествам една дупка. Понеже беше плиткаж сложих shortbill-a цвят baitfish silver, горкия на нищо неприлича вече, целия е одран от битки с щуки :) . Първо мятане - нищо, но на второто пак му се наложи да влезе в битка!

 

 

 

 

 

 

 Щуката скочи 1-2 пъти, държах я докато не се умори, за да мога лесно да я прекарам през папурите. Щрак - щрак и цоп обратно във водата.

 

 

 

 

Докато се разхождах срещнах един мой стар познат - Никарагуанец. Винаги ми е бил интересен събеседник не само заради интересния му български език, а по-скоро заради интересните му истории:) Например как като студент пренасял в самолета папагал АРА до България, който лично хванал в джунглата. През разказите с акули, които баща му ловял, до за какво е похарчил парите от 5-цата от тотото - 60 хилки. За да обобщим: поживял е малко като Чичо Чарли:) Разлафихме за тайни underground места и продължих да ловя.

 

 

 

 

На едно място осеяно със закачки и водорасли имаше прозорец 2 на 1 метър, метнах пак същия shortbill 65, действам на принципа на програмистите, щом нещо работи добре не го пипай:) С първото мятане зад него се спусна голяма вълна, от която ме удари адреналина в петите и подходих аматьорски и не изчаках да го глътне ами и го изкарах от устата, буквално съвсем леко я закачих. Изчаках 2 мин преди да метна пак, в повечето случаи щука след атака пак се настройва за изстрелване. Но е добре да се изчака една минута вместо веднага да се бомбандира с примамки особено от двама човека. Направих си проводката, щуката не прояви интерес и точно преди да извадя на 5 см от водораслите вълната тръгна отново. Бях 100% сигурен, че ако спра ще се усъмни и продължих да водя туичвайки в самите водорасли това направо изкара зъблата извън нерви, засили се и го изяде с водораслите. Започна битката... рибата се заби под туфата и рязко потегли под един дънер близо до брега. Напънах, но се беше забила яко, помислих си - загубих рибата!!! Метнах въдица на страни, хванах плетеняка и подръпнах, не усетих рибата, а че просто воблера се беше закачил, хванах флуорото, пробвах се да го откача и с изненада установих, че петнистата е още там - преминахме на ръкопашен бой:) Успях да измъкна рибата, беше лапнала целия воблер + 6-7 см от флурокарбона YGK 0,50мм. Беше раздран съвсем леко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Докато се кефих и снимах новия ми модел до мен нещо мръдна в шумата. Оказа се огромна червенобуза костенурка, явно се е подлъгала напечена от слънцето и е излязла, след което температурите са паднали и не е успяла да влезе във водата.

 

 

 

 

 

Трябваше да съм се прибрал още преди 1 час ,че в нас щяха да идват майстори, но закъснението и мрънкането на жената определено си заслужаваха, получиха се страхотни снимки, които си имат цена - целия бях мокър и в кал:)

 

 

 

Автор:

Михаил Петров

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе