Tailwalk Silverna Lago

01 Сеп 2020
Автор: Ваньо Контев 

Savage Gear XLNT3 – универсален спининг за всеки

21 Апр 2020
Savage Gear XLNT3 - универсален спининг за всеки!   

Риболов от повърхността до дъното с Savage Gear 3D PVC Mayfly

20 Апр 2020
Риболов от повърхността до дъното с Savage Gear 3D PVC Mayfly Автор: Миленко Стойчев

Представяне и тестове на лайт спининг въдица Savage Gear MPP2 198cm 3-10g

17 Апр 2020
Една невероятна спининг въдица на цена под 100лв Aвтор: Миленко Стойчев

Fiiish Power Tail

Дата: 18 Фев 2019

 Fiiish Power Tail е изключително успешна примамка за улов на пъстърва, кефал, костур и морски хищници. С различна разновидност от грамажи, с Power Tail може да се лови в течащи и спокойни води. Подходящ е за риболов на места с по-силно течение. Оборудван е със стопер диск на опашката, който е изработен от прозрачен материал, като добавя повече движение и вибрация към примамката, дори когато тя пропада. Power Tail може да се води в различни водни слоеве,равномерно или с паузи, като по време на пропадане също има игра.
 Размерите на Power Tail са:
30мм


38мм

44мм


64мм

Тези модели са предназначени предимно за сладководен риболов, но са успешни и за соленоводен такъв . Също така има и три модела на 60мм, 80мм и 100мм, които са разработени за морски хищници.


Всеки от тези размери, разполага с по няколко различни грамажа и богата гама цветове, а някои от тях са Glow(светещи), а други са UV.

Движението на Power Tail, е почти идентично с това на жива рибка, а вибрациите които създава, не са прекалено силни. Тези две комбинации са изключително успешни и дори най-подозрителните хищници не могат да устоят на тази примамка.
 
Риболов с Power Tail на затворени водоеми
 Един от плюсове на тази примамка е,  че с нея могат да се постигнат завидни дистанции, което при риболов от брега понякога е необходимо.
С равномерно водене Power Tail е успешен, но има и други сполучливи начини на водене. Сега ще напиша как аз водя Power Tail. След замятане, oставям примамката  да потъне малко, като е препоръчително това да се случва при затворен бигел на макарата, за да бъде изпъната линията, защото понякога още с пропадането следват атаки на хищници. Започвам да водя равномерно и след няколко оборота спирам, за да може отново Power Tail-а да пропадне, като тези паузи могат да са с различни времеви интервали от части на секундата до няколко такива. Спирам пропадането, като обирам с макарата един или два оборота и след това повдигам върхът на въдицата вертикално почти до 70-80 градуса и бавно спускам въдицата към повърхността на водата. Така изтеглям Power Tail по-бързо към повърхността, а после пропадата по-бавно към дъното. Това действие се повтаря по време на цялата проводка. Насеченото водене е много успешно, когато рибите не са активни. С това сериозно анимиране винаги може да се привлече техния интерес и впоследствие да атакуват Power Tail-a. Друг начин на водене с който имам успехи е сходен до този от горните редове. След замятане оставам примамката да пропада при изпъната линия. Започвам да да обирам с един, два по-бавни оборота, а после с няколко по- бързи. Следва кратка пауза и отново същата процедура или изтегляне с върхът на въдица настрани. Ако искам Power Tail-а да пропадне по-бързо, връщам въдицата в работно положение бързо, а ако искам примамката да пропада по-бавно, връщам въдицата по-бавно в перпендикулярна позиция спрямо брега. Когато търся риби на дълбочини до 3-4 метра използвам предимно по-леките грамажи за размера с който ловя, а за по-дълбоки места по-тежките. Имало е случеи в които рибите атакуват примамката, когато тя пропада по-бързо и тогава използвам по-тежките грамаци за даден размер и на по плитки места. Например за 38мм съм ловил с 10грамовият модел на места където дълбочината е под 2 метра.


Риболов с Power Tail на реки
Power Tail е много успешен при риболов на пъстърва. Всички размери включително и 64мм са подходящи за рибите на точки. С по-големите грамажи за даден размер може да се обловят участъци където с други примамки това няма как да стане. На бавни бързеи или по тихи участъци, е подходящо да се лови с “Slow & Fast”грамажите за даден размер. Равномерното водене с къси паузи е една от успешните проводки, също така на по-дълбоки места водене с изтегляне на Power Tail-a с върха на въдица и по-голямо пропадане дава добър  резулат. По-тежките грамажи за даден размер са подходящи за големите бързеи. 38мм, 10g и 44мм 12g са моите фаворити за риболо на пъстърви, когато те се придържат в дълбоките бързи участъци на реките. Най-добри успехи съм имал, задържайки Power Tail-a в течението. Необходимо е само да се заметне примамката в място със силно течение и да се остави да пропадне на дъното при изпъната линия. След това започвам бавно да обирам с макарата и леко джигвам с върхът на въцата, за да не е напълно равномерна играта на примамката.
 Power Tail 64mm e подходящ за трофейни пъстърви, но и по-малки такива му налитат. Той се води по същият начин както и по-малките му събратя, като 8 грамовият се използва за по-плитки и бавно течащи участъци, докато 12 грамовият за по-бързи и по-дълбоки.


 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе