Ревю на "универсалната" въдица Atec Crazee Wind 832M

27 Ное 2018
Atec Crazee Wind – специална пръкча с универсално приложение автор: Ваньо Контев  

Fiiish Crazy Sand Eel – Пасивна, но ефективна примамка!

25 Окт 2018
"Реших да споделя няколко думи за „змията“ тъй като в последно време тя се превърна в любимата ми примамка." Автор: Стефан Георгиев  

Tailwalk Ajist TZ 69

16 Авг 2018
Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА! Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА!

Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH

27 Юни 2018
Подходяща ли е морската въдица  в  сладководени условия Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH     ...

Утешителните костури с бонуси

Дата: 05 Дек 2018

Както вече се бяхме разбрали в края на риболова от миналата седмица, днес отидохме пак. Отново риболова щеше да е до обяд, така или иначе прогнозата за времето не подсказваше подходящо време след пладне. Водещ фактор бе вятъра и неговата сила определяше избора на водоем. С леко закъснение малко след 7 часа сутринта вече бяхме на вода. Други лодки още нямаше, а ние с първите метри решихме да облавяме в по-дълбокото. Слука нямахме на 12 метра дълбочина и решихме да отидем на отсрещния бряг, където бе завет и брега по-отвесен. Още с пристигането установихме наличие на доста мирна риба, заради която индикирахме фалшиви кълванета. Те бяха последвани и от истински, а първата риба не закъсня:

Времето в сянката не беше особено приятно, вятъра се извъртя и решихме да се преместим на още по-тихо и слънчево, че беше станало доста мразовито:

Реших да прослушам местата, където лятото имаше костури. Първо замятане с думите "ей тука ми пригриза една щука" и още преди да пропадне силикона вече имах щука в края на линията. Не успях да я извадя и повторих мястото:

Още няколко проводки без празно:

Живко също се разписа:

Успях да си хвана и щуката (да речем че е била същата):

Записах и още един вид риба. Успешен пак беше любимият ми от предния излет цвят  Good  Morning na Fiiish. За добро утро доволно рибки ми надърпа:

Живко хвана няколко костура, а Иван освен от тях закачи и щука:

По някое време вятърът стана доста сериозен и както традицията повелява винаги насрещен. Сутрин насреща ни, на прибиране отново...Иван мислеше че е случайност предния път, но днес се увери, че все ще е така. Единия ключ на греблото се досчупи и не позволяваше много сериозни напъни. 3 човека в над 3 метра лодка и вятър си е не много приятно усещане. Наоколо се навъртаха лодки, но не искахме да ги ангажираме със себе си. В крайна сметка един добър човечец се смили над нас и ни дръпна до колата ни. Бяхме пуснали първите костури, но решихме да задържим няколко, без ясно желание някой да ги вземе. Спасителната лодка ни помогна с още нещо - оттървахме се от рибите, след което можехме спокойно да хващаме и пускаме.

Продължихме риболова си от брега, като преди това се постоплихме с едно армаганче, което открихме във водата:

Живко и Иван хвнаха по около 10-тина риби всеки, докато аз така и нямах кълване. Това продължи и след като почти бяха се върнали в колата, а аз във вече бурния вятър и започващия дъжд се опитвах поне почукване да изчопля, да не е било напразно ходенето до там за риболов от брега. Е не успях.

Хванаха и единствената бяла рибка, вида за който бяхме тръгнали днес, но така и не открихме в желаните размери:

С това приключихме днешния излет, с обещание скоро пак половим заедно. Всеки от нас тримата има по един неработещ двигател, май е време за техните ремонти, а ключа за греблото със сигурност, че и в добро време вече не можем да ловим.

 

Автор: Александър Мечев

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе