Fiiish Crazy Sand Eel – Пасивна, но ефективна примамка!

25 Окт 2018
"Реших да споделя няколко думи за „змията“ тъй като в последно време тя се превърна в любимата ми примамка." Автор: Стефан Георгиев  

Tailwalk Ajist TZ 69

16 Авг 2018
Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА! Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА!

Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH

27 Юни 2018
Подходяща ли е морската въдица  в  сладководени условия Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH     ...

Tailwalk Salty Shape Dash Micro Gamer – универсална лайт пръчка, с микро джиг насоченост

26 Юни 2018
Tailwalk Salty Shape Dash Micro Gamer – универсална лайт пръчка, с микро джиг насоченост.     Автор: Ваньо Контев

Tрофейният Балканец

Дата: 22 Фев 2018

 

Обадих се на Аделин и му разказах идеята ми за трофейните балканки и че трябва да тръгнем по-тъмно, за да стигнем навреме. Като му казах ранния час почти се отказа. На реката стигнахме почти по-тъмно беше кучи студ -3 -5, колегата съжали, че ми се е вързал на акъла и е чудеше дали да не изчака в колата докато изгрее слънцето :)

 

Докато търсихме подходящ вир, Аделин се сети, че си е забравил телефона в колата. Помислих, че блъфира за да отиде на топло. Продължих сам, между дървета видях дълбок на пръв поглед вир с мазно течение. Метнах три пъти и влакното ми замръзна. Както и горния водач. Оказа се, че при смяната на раниците съм си забравил и двете пръскала за влакното с които поне замръзваха по-бавно водачите.

 

Наложи се Oldschool схемата с духане, на всеки 5-10 мятания влакното замръзваше. За да не ‘’пие’’ вода слагах по-дълбоко газещи воблери и водих с високо вдигнат връх.

Проводката беше twitch - twitch с по дълги паузи и бавно обиране на воблера. Водата беше ледена, минаха 20 мин. Колегата все още го нямаше :) Продължих напред. Бях на път да се откажа защото ми замръзва освен водачите и ръцете.

Направих опит за още няколко каста размръзих Salty shape-a. и на 3-тото мятане още в началото на проводката нещо заби зверскииии.

 

 

 

И започна борбата рибата определено беше голяма щом се бореше така в този студ. Първо тръгна към дъното, но аз пак бях подготвен с Unitika # 1.2 напънах я за да не се завре в клоняците и успях. Обаче oт там дойде друга беля торпедото на точки се изстреля във въздуха и направи зрелищен скок.

Само се молех да не се откачи, въпреки, че наведох върха на пръчката максимално надолу дори го бях забол във водата, последва втори скок!!!

 

 

Почна развиване на аванс така 2-3 пъти и рибата вече беше близо до мен, но нямаше как да я извадя. Беше се закачила както аз обичам едната кука в устата другата отдолу под главата в кожата. Никакво измъкване, помотах я около мината още покрай брега да се измори.

 

 

 

 

И точно като по филмите в правилния момент Аделин се появи точно когато трябва :) Както се казва сговорна дружина, балканка повдига!

 

 

 

 

Последваха снимки, за съжаление освен мазилата за влакното в другата чанта бяха останaли и метрите.Имам три вида метри в нас, а не успях да измеря тази риба беше със сигурност над 55 см.

 

 

След този трофей и личен рекорд за мен, нямахме удар и точно преди да си тръгнем на Аделин Dageki-то се сгъна:)

И излезе ей този красавец.

 

 

 

Не изяждайте мечтите си, а ги преследвайте !

 

Автор: Михаил Петров

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе