Ревю на "универсалната" въдица Atec Crazee Wind 832M

27 Ное 2018
Atec Crazee Wind – специална пръкча с универсално приложение автор: Ваньо Контев  

Fiiish Crazy Sand Eel – Пасивна, но ефективна примамка!

25 Окт 2018
"Реших да споделя няколко думи за „змията“ тъй като в последно време тя се превърна в любимата ми примамка." Автор: Стефан Георгиев  

Tailwalk Ajist TZ 69

16 Авг 2018
Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА! Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА!

Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH

27 Юни 2018
Подходяща ли е морската въдица  в  сладководени условия Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH     ...

Риболов в Холандия на лавраци и трески!

Дата: 11 Яну 2017

Привет,

Миналото лято прекарах в приятната компания на добър приятел Лесли, който живее и се подвизава в Холандия. За мое щастие в свободното си време той работи като риболовен гид в областа на Ротердамското простанище. Ето и линк към уебсайт на фирамта му - Басекспрес: http://bassexpress.nl/

Името на фирмата не е случайно. Основен таргетен вид е морския костур – лаврак. Оказва се (нещо което не знаех) той намира чудесни възможности за живот и размножаване във водите на северно море и в частност смесената сладка/солена вода на вливащите се големи холандски реки.

 

 

Най-голямото простанище в Европа – това на Ротердам е позиционирано имено на такова място – вливането на Маас със Северно море (като част от Атлантическия океан).

Освен лавраци, водите в Северно море държат добра популация на Трески с неособено, но задоволителни размери .

 

 

Всеотдайния Лесли ме накара да се почувствам в Рая. Супер готината, удобна и бърза лодка в комбинация с чудесните му риболовни (и не само) познания ни донесоха 34 лаврака в съботния ден ; 1 лаврак и 6 трески през неделния полуден.

Въдицата, която ползвах беше Tailwalk Salty Shape Shore Stick 86, изключително лека и сензитивна, като разполагаше с доста мощ и за големите риби. Макарата Шимано туин пауър 3000.

Най-успешен бе риболова със силиконови шадове и най-вече тези на Fiiish – Black Minnow, които бяха неустоими за доста добри рибки над 50те сантиметра и 2 приближаващи 70 см.

 

 

Треските уловихме също на тези шадове, но с малко по-големи размери и по-големи глави заради по-голямата дълбичина и по-силно течение на местата където ги търсехме.

 

 

В заключение бих посъветвал всеки един от вас ако искате да се почувавствате в рая и прекарате няколко чудесни риболовни дни в сърцето на Западната цивилизация да се свържете с Лесли на адреса на уебсайта му по-горе или във Фейсбук - https://www.facebook.com/lesley.luijer?fref=ufi

 

 

 

Християн Костурски,

До нови приключения!

 

Всички снимки и текст в статията са предмет на авторски права!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе