Tailwalk Fullrange S71ml- перфектната универсалка

09 Окт 2019
Tailwalk Fullrange S71ml- перфектната универсалка Автор: Ангел Костов

Риболов от реката до морето с пръчката Tailwalk SSD Micro Gamer S70UL

12 Юни 2019
Tailwalk Salty Shape Dash Micro Gamer S70UL Автор : Даниел Кирицоев

Fiiish Power Tail

18 Фев 2019
Fiiish Power Tail

Ревю на "универсалната" въдица Atec Crazee Wind 832M

27 Ное 2018
Atec Crazee Wind – специална пръкча с универсално приложение автор: Ваньо Контев  

Риболов в Холандия на лавраци и трески!

Дата: 11 Яну 2017

Привет,

Миналото лято прекарах в приятната компания на добър приятел Лесли, който живее и се подвизава в Холандия. За мое щастие в свободното си време той работи като риболовен гид в областа на Ротердамското простанище. Ето и линк към уебсайт на фирамта му - Басекспрес: http://bassexpress.nl/

Името на фирмата не е случайно. Основен таргетен вид е морския костур – лаврак. Оказва се (нещо което не знаех) той намира чудесни възможности за живот и размножаване във водите на северно море и в частност смесената сладка/солена вода на вливащите се големи холандски реки.

 

 

Най-голямото простанище в Европа – това на Ротердам е позиционирано имено на такова място – вливането на Маас със Северно море (като част от Атлантическия океан).

Освен лавраци, водите в Северно море държат добра популация на Трески с неособено, но задоволителни размери .

 

 

Всеотдайния Лесли ме накара да се почувствам в Рая. Супер готината, удобна и бърза лодка в комбинация с чудесните му риболовни (и не само) познания ни донесоха 34 лаврака в съботния ден ; 1 лаврак и 6 трески през неделния полуден.

Въдицата, която ползвах беше Tailwalk Salty Shape Shore Stick 86, изключително лека и сензитивна, като разполагаше с доста мощ и за големите риби. Макарата Шимано туин пауър 3000.

Най-успешен бе риболова със силиконови шадове и най-вече тези на Fiiish – Black Minnow, които бяха неустоими за доста добри рибки над 50те сантиметра и 2 приближаващи 70 см.

 

 

Треските уловихме също на тези шадове, но с малко по-големи размери и по-големи глави заради по-голямата дълбичина и по-силно течение на местата където ги търсехме.

 

 

В заключение бих посъветвал всеки един от вас ако искате да се почувавствате в рая и прекарате няколко чудесни риболовни дни в сърцето на Западната цивилизация да се свържете с Лесли на адреса на уебсайта му по-горе или във Фейсбук - https://www.facebook.com/lesley.luijer?fref=ufi

 

 

 

Християн Костурски,

До нови приключения!

 

Всички снимки и текст в статията са предмет на авторски права!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе