Tailwalk Silverna Lago

01 Сеп 2020
Автор: Ваньо Контев 

Savage Gear XLNT3 – универсален спининг за всеки

21 Апр 2020
Savage Gear XLNT3 - универсален спининг за всеки!   

Риболов от повърхността до дъното с Savage Gear 3D PVC Mayfly

20 Апр 2020
Риболов от повърхността до дъното с Savage Gear 3D PVC Mayfly Автор: Миленко Стойчев

Представяне и тестове на лайт спининг въдица Savage Gear MPP2 198cm 3-10g

17 Апр 2020
Една невероятна спининг въдица на цена под 100лв Aвтор: Миленко Стойчев

УНИВЕРСАЛНИЯТ ЩАСТЛИВКО!

Дата: 08 Яну 2017

Pointer short billУНИВЕРСАЛНИЯТ ЩАСТЛИВКО!


Предистория накратко закупих един воблер втора употреба от непозната за мен марка и модел. На другия ден да го тествам и още с първото мятане хванах едно щукле след двайсет минути хванах още едно. Останах впечатлен и разучих вечерта каква е марката и модела на воблера  Lucky Craft Pointer Short Bill SP 65. На следващия ден ми удари голяма щука напънах я и ми го изяде.След това почна едно търсене и се оказа, че никъде го няма само в ибей открих такъв модел втора ръка от япония и с доставка идваше към 30 лева.

Говорих с вносителя и той обеща да ми внесе и каза, че този воблер е специално разработен от Японците от Lucky Craft за братушките от Русия, а те знаят какво да си поръчат явно.
Танер го внесе месец, два по-късно, а междувременно един рибар, с който случайно се заговорих, беше открил умираща щука с воблер в гърлото, моя воблер. Върна ми го и от тогава с него сме големи приятели, а с воблера не се разделям.

,

По същество Short bill Може да се води по-много начини свръх бавно, бързо, в течение с подходяща проводка за распер, бавно с продължителни паузи(stop&go). Моделът е съспендър т.е с неутрална плаваемост и замръзва там където го спрете.Реагира страхотно на туич.

Вече почти година имам този воблер и с него съм хващал какво ли не.
Щуките го обожават нищо, че е малък лови от 100 грама щуклета до трофейни риби.
Зимата лових с него и пасивни щуки в ледена вода с дълги паузи по 10-15 секунди.Рязък туич, пауза, два резки туича, пауза без да карам воблера да играе само с придърпвания.

 

 

Препоръчах  SB lime chart на един колегата Александър Асенов, който ме попита какъв воблер за щука да си вземе , на следващия ден докато бях на работа той ми пращаше щука след щука, общо хвана 4, като най-голямата  беше 6 килограма и вече феновете бяхме двама.

 Препоръчах го и на братовчеда  и на брат ми. Братовчед ми каза, че е ловил с него кефали на река Огоста, пробвах го и аз и вярно лови и кефали. А брата хвана този распер.

 

 

Този воблер не спираше да ме изненадва.
Белите риби хранещи се на повърхността също не са безразлични към него. Снимка на Валентин Евтимов.

 Воблерът има много характерно трептене и жива игра, която влудява рибите, оказа се и костуро – убиец. Стигнах до извода, че всички цветове работят, всеки според вида риба и различната ситуация, само цвят YAMAME не си бях купил, че ми се струваше безсмислен, да ама не. Взех го и след като се бях изчерпал с дребните пъстървови примамки, реших да пробвам с него и това е резултата.

 

 

 

След няколко седмици хванах огромна пъстърва и на цвят BLACK GOLD

 След като се убедих, че лови абсолютно всичко с хищнически инстинкт, не вярвах, че може да ме изненада, но ето на - докато го водех с дълги паузи редувани от леки туичове се закачи тази нинджа.

 Късмет и случайност може би, но в друг излет, когато бях тръгнал за костур, усетих леки почуквания по воблера, на поредното засякох и рибата тръгна настрани и ето какво извадих. 

Тази пролет внесоха и Lucky Craft Pointer Short Bill SP 78 - големия брат, не се замислих и взех от всеки цвят по един, а единсвената разлика която открих срванявайки го с малкия 65мм е че ръбовете на лопатката на 78-ца са заоблени докато при 65 са остри.

  

Разлика в играта няма и съответно и щуките не го изпускат, гази по дълбоко което е + общо взето с шорт билите  65 и 78 покривам и ми вършат идеална работа за местата по които ходя. Щуките на Ангиста също хареса лайма.На някой от воблерите умишлено слагам по-големи и тежки куки за да слизат по-дълбоко и да има по прибрана и стегната игра в силно течение.
Ако трябва да избера само един цвят бих взел Lime chart, ако трябва да взема с мен само 3, това са  lime, black gold и silver-a, но си имам специална кутия, в която нося почти всички.

 

 

Художниката Rosi Oldenburg направи няколко картини по мои снимки с този воблер:)

 

 

 

 

Преживях незабравими рибарски моменти, много емоции и адреналин с този воблер. Наявам се и на вас да донесе такива:)

Винаги бъдете нащрек за изненади, защото на Lucky Craft Pointer Short Bill SP може да ви атакува всичко;)

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе