Ревю на "универсалната" въдица Atec Crazee Wind 832M

27 Ное 2018
Atec Crazee Wind – специална пръкча с универсално приложение автор: Ваньо Контев  

Fiiish Crazy Sand Eel – Пасивна, но ефективна примамка!

25 Окт 2018
"Реших да споделя няколко думи за „змията“ тъй като в последно време тя се превърна в любимата ми примамка." Автор: Стефан Георгиев  

Tailwalk Ajist TZ 69

16 Авг 2018
Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА! Tailwalk Ajist TZ 69  ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА!

Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH

27 Юни 2018
Подходяща ли е морската въдица  в  сладководени условия Tailwalk Salty Shape Dash Seabass Game 83MH     ...

Fiiish Black Minnow - силиконът с главно С

Дата: 24 Дек 2016

Fiiish Black Minnow- силиконoвата примамка с главно С

 

Доста често при излетите ми за хищници никога не съм успявал да обловя всички зони по водоемите. Обрасли участъци, потопени дървета и всевъзможни подводни капани възпрепятстват преминаването на примамките, а именно това са зоните където дебнат класните риби.

 

 

 

 

От както ловя с Black Minnow тези дни останаха в миналото, а невъзможните места за облавяне се оказаха най-успешни.

 

 

Fiiish Black Minnow се състои от три части: глава, офсетна кука и меко силиконово тяло. Разнообразието от размери на силикона и грамаж на главите позполяват облавяне във всякакви водоеми и различни водни слоеве. При атака на хищник, мекото тяло без проблем се сгъва, куката активира и безкомпромисно пробожда устата на рибата. Black Minnow позволява различни проводки при всякакви ситуаци, които ще опиша в следващите редове.

След падането на забрана за улов на щука, водите се затоплят и зъбатите хищници вече са в по-плитките участъци по водоемите. Без успех облавях чисти места, след което заложих на Black Minnow, прокарвайки го успешно между водни лилии, и потопени клони. За тази цел предимно използвам силикони номер 3 с 6 грама глава, номер 4 с 10 грама глава и номер 5 с 15 грама глава. Използването на най-леките глави за даден размер Black Minnow позволява бавно водене в плитките участъци и не само. В пауза силикона не пропада рязко към дъното, а лениво със странични потрепвания - точно като ранена рибка.
Въпреки меката си структура, Black Minnow е изключително здрав и еластичен силикон. Щуките успяват да нанесат поражения с острите си зъби, но не и да развалят примамката. За многобройните излети, които съм направил до сега, имам само едно отхапано тяло и опашка, подчертавам, че основно ловя с размерите от 12 см нагоре. При по-големи поражения, поправката им е безпроблемна с лепилото на Fiiish - The Glue.
 Една от трофейните ми риби, уловена на Fiiish, е тази еднометрова щука.

 

 

Успешния Black Minnow в случея бе номер 5 с 15 грама глава. След замятане на добра дистанция в зона с водни лилии и дълбочина около 4-5 метра, оставих силикона да пропадне до дъното. При равномерно водене на примамката тя оживява и има уникално съблъзнителна игра.Започнах да водя силикона бавно, с леки придръпвания, които да нарушават равномерната игра на примамката. След около десетина пълни оборота на макарата, оставях силикона при изпъната линия да пада до дъното,отново няколко оборота с леки придръпвания (това е много успешна проводка когато рибите са лениви и не атакуват стръвно), когато усетих леко претръпване. Засечка - и разбрах що за звяр съм закачил. След продължителна игра с аванса, на брега полегна тази красавица.

Куката отлично бе закачила щуката и въпреки омотаването на рибата във водната растителност за миг не подаде и не успя да се откачи.

 


Други щуки с добри размери улових на номер 4 с 10 грама глава. Отново трудни риби, които не се закачаха при първото, а след второ или трето кълване. Освен, че не се закача из водните препятствия, скритата кука на Black Minnow има и друг плюс, а той е че точно в ситуациите на трудни риби не атакуващи агресивно от първи път, не се убождат и изплашват,а повтарят атаката си.

 

 

 

Измежду щуките налитаха и костури, които въпреки, че атакуваха големите силикони без проблем се закачаха.

 

 

 

 

Въпреки трудните риболовни дни имаше и силни, когато щуките буквално поглъщаха Black Minnow.

 

Когато рибите са активни, бавната проводка не е много успешна. В такива случаи увеличавам скоростта на водене и придръпвам по-рязко и често, без да правя паузи с падане на силикона до дъното. Това провокира рибите и те безмилостно захапват Black Minnow.

 

 

 

 

 

Fiiish Black Minnow номер 2 е изключително успешен и при риболов на костури.

 

 

 

С 5 и 10 грама глава при равномерна проводка, самостоятелната игра на силикона е като на жива рибка. Дори и при наличието на такава, костурите атакуват стръвно силикона, а когато са леко мнителни - малко импровизация с леки и силни придръпвания носят отлични резултати. При по-остро водене на силикона той имитира ударена рибка, отделена от пасаж, което я прави лесна плячка за хищника и атаките са много агресивни, и доставят голямо удоволствие.

 

 

 

Естествено, при целенасочения риболов за костури не липсват изненади и щуките също атакуват Black Мinnow-a.

 

 

В заключение бих казал, че ако не бе Black Minnow, резултатите при риболовите ми нямаше да са на това ниво. Изключително успешна във всякакви ситуации, примамка, която провокира дори най-мнителните хищници. Ловяща еднакво добре в обрасли и чисти участъци. Примамка, на която ще отделя време също и при предстоящия пъстървов сезон, защото се доказа и при риболова на петнистите красавици.

 

 

 

Автор:

Миленко Стойчев

Снимките и текстовете са обект на авторско право!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе