Tailwalk Fullrange S71ml- перфектната универсалка

09 Окт 2019
Tailwalk Fullrange S71ml- перфектната универсалка Автор: Ангел Костов

Риболов от реката до морето с пръчката Tailwalk SSD Micro Gamer S70UL

12 Юни 2019
Tailwalk Salty Shape Dash Micro Gamer S70UL Автор : Даниел Кирицоев

Fiiish Power Tail

18 Фев 2019
Fiiish Power Tail

Ревю на "универсалната" въдица Atec Crazee Wind 832M

27 Ное 2018
Atec Crazee Wind – специална пръкча с универсално приложение автор: Ваньо Контев  

Fiiish Black Minnow - силиконът с главно С

Дата: 24 Дек 2016

Fiiish Black Minnow- силиконoвата примамка с главно С

 

Доста често при излетите ми за хищници никога не съм успявал да обловя всички зони по водоемите. Обрасли участъци, потопени дървета и всевъзможни подводни капани възпрепятстват преминаването на примамките, а именно това са зоните където дебнат класните риби.

 

 

 

 

От както ловя с Black Minnow тези дни останаха в миналото, а невъзможните места за облавяне се оказаха най-успешни.

 

 

Fiiish Black Minnow се състои от три части: глава, офсетна кука и меко силиконово тяло. Разнообразието от размери на силикона и грамаж на главите позполяват облавяне във всякакви водоеми и различни водни слоеве. При атака на хищник, мекото тяло без проблем се сгъва, куката активира и безкомпромисно пробожда устата на рибата. Black Minnow позволява различни проводки при всякакви ситуаци, които ще опиша в следващите редове.

След падането на забрана за улов на щука, водите се затоплят и зъбатите хищници вече са в по-плитките участъци по водоемите. Без успех облавях чисти места, след което заложих на Black Minnow, прокарвайки го успешно между водни лилии, и потопени клони. За тази цел предимно използвам силикони номер 3 с 6 грама глава, номер 4 с 10 грама глава и номер 5 с 15 грама глава. Използването на най-леките глави за даден размер Black Minnow позволява бавно водене в плитките участъци и не само. В пауза силикона не пропада рязко към дъното, а лениво със странични потрепвания - точно като ранена рибка.
Въпреки меката си структура, Black Minnow е изключително здрав и еластичен силикон. Щуките успяват да нанесат поражения с острите си зъби, но не и да развалят примамката. За многобройните излети, които съм направил до сега, имам само едно отхапано тяло и опашка, подчертавам, че основно ловя с размерите от 12 см нагоре. При по-големи поражения, поправката им е безпроблемна с лепилото на Fiiish - The Glue.
 Една от трофейните ми риби, уловена на Fiiish, е тази еднометрова щука.

 

 

Успешния Black Minnow в случея бе номер 5 с 15 грама глава. След замятане на добра дистанция в зона с водни лилии и дълбочина около 4-5 метра, оставих силикона да пропадне до дъното. При равномерно водене на примамката тя оживява и има уникално съблъзнителна игра.Започнах да водя силикона бавно, с леки придръпвания, които да нарушават равномерната игра на примамката. След около десетина пълни оборота на макарата, оставях силикона при изпъната линия да пада до дъното,отново няколко оборота с леки придръпвания (това е много успешна проводка когато рибите са лениви и не атакуват стръвно), когато усетих леко претръпване. Засечка - и разбрах що за звяр съм закачил. След продължителна игра с аванса, на брега полегна тази красавица.

Куката отлично бе закачила щуката и въпреки омотаването на рибата във водната растителност за миг не подаде и не успя да се откачи.

 


Други щуки с добри размери улових на номер 4 с 10 грама глава. Отново трудни риби, които не се закачаха при първото, а след второ или трето кълване. Освен, че не се закача из водните препятствия, скритата кука на Black Minnow има и друг плюс, а той е че точно в ситуациите на трудни риби не атакуващи агресивно от първи път, не се убождат и изплашват,а повтарят атаката си.

 

 

 

Измежду щуките налитаха и костури, които въпреки, че атакуваха големите силикони без проблем се закачаха.

 

 

 

 

Въпреки трудните риболовни дни имаше и силни, когато щуките буквално поглъщаха Black Minnow.

 

Когато рибите са активни, бавната проводка не е много успешна. В такива случаи увеличавам скоростта на водене и придръпвам по-рязко и често, без да правя паузи с падане на силикона до дъното. Това провокира рибите и те безмилостно захапват Black Minnow.

 

 

 

 

 

Fiiish Black Minnow номер 2 е изключително успешен и при риболов на костури.

 

 

 

С 5 и 10 грама глава при равномерна проводка, самостоятелната игра на силикона е като на жива рибка. Дори и при наличието на такава, костурите атакуват стръвно силикона, а когато са леко мнителни - малко импровизация с леки и силни придръпвания носят отлични резултати. При по-остро водене на силикона той имитира ударена рибка, отделена от пасаж, което я прави лесна плячка за хищника и атаките са много агресивни, и доставят голямо удоволствие.

 

 

 

Естествено, при целенасочения риболов за костури не липсват изненади и щуките също атакуват Black Мinnow-a.

 

 

В заключение бих казал, че ако не бе Black Minnow, резултатите при риболовите ми нямаше да са на това ниво. Изключително успешна във всякакви ситуации, примамка, която провокира дори най-мнителните хищници. Ловяща еднакво добре в обрасли и чисти участъци. Примамка, на която ще отделя време също и при предстоящия пъстървов сезон, защото се доказа и при риболова на петнистите красавици.

 

 

 

Автор:

Миленко Стойчев

Снимките и текстовете са обект на авторско право!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе